Lemon pie

 

P1100628

Tänään tein helpon ja nopean sitruuna-marenkipiirakan anoppilaan vietäväksi. Ihanan raikas piiras on samalla makea ja kirpeä, sopii hyvin esimerkisi pääsiäispöytään.

Pohja:

100g voita

3dl vehnäjauhoja

2 rk sokeria

2rk kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja levitä taikina piirakkavuoalle (halkaisija 24cm). Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Täyte:

4dl vettä

1dl sirtuunamehua

1 sitruunankuori

3rkl maissijauhoja

3 keltuaista

1 dl sokeria

1 rkl voita

Laita kattilaan valmiiksi kaikki muut aineet paitsi voi. Kuumenna kattilassa kokoajan sekoittaen, niinkauan kuin seos paksunee kiisseliksi.Noin 3 minuuttia. Lisää voi lopuksi.

Marenki:

3 valkuaista

1 dl sokeria

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja levitä taikina piirakkavuoalle (halkaisija 24cm). Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Vatkaa valkaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen mukaan. Kaada sitruunatäyte paistetun piiraspohjan päälle, sekä levitä marenki täytteen päälle. Paita piirakkaa vielä uunissä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Ota uunista kun marenki on kauniin ruskeaa.

Piiras on parasta kun se on saanut levätä kylmässä muutaman tunnin.

IMG_1853[1]

 

 

 

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s