Pääsiäismuna kakku

IMG_2419

Tein Pääsiäisenä tämän ihastuttavan pääsiäismuna kakun, josta ei suklaata puutu. Eli täydellinen suklaan ja nugaan ystäville (:  Alkuperäinen ohje pohjaan ja täytteeseen löytyy täältä.

Pohja:
250g voita
150g tummaa suklaata
4 dl hienoa sokeria
1tl vaniljauutetta
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl  kaakaojauhetta

Sulata voi vesihauteessa ja lisää siihen pilkottu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää tähän sokeri ja vaniljauute. Sekoita joukkoon kanamunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Kääntele varovasti taikinaan lopuksi vehnäjauho, johon kaakaojauhe on sekoitettu. Kaada taikina pellille tai syvään suorakulmaiseen uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Niin että taikina on hyytynyttä mutta ei missään nimessä ylikypsää. Kakkupohja on brownie tyyppinen eli sen kuuluu jäädä hyvin kosteaksi.

Moussetäyte:

5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g mignonmunia
4 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata vesihauteessa tai mikrossa mignonmunat n 3 kpl. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri, sekä sulatettu suklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne pieneen astiaan. Hyvä kikka on sulattaa liivatelehdet mikrossa. Lisää sulatettu liivate vatkaimella vatkaten kermaseokseen.
Kokoa kakku. Itse kokosin tällä kertaa kakun kattilaan (halkaisija 17cm). Halusin siitä pienen ja korkean, mutta vuoan koon voi itse määritellä.
Laita vuoan pohjalle ja reuoille leivinpaperi. Leikkaa browniepohja pyöreiksi levyiksi. Itse tein kakkuun neljä kerrosta, eli leikkasin browniepohjan  kahdeksi ympyräksi ja ne vielä vaakatasossa puoliksi. Laita browniepohja vuokaan alimmaiseksi ja levitä moussea jokaiseen väliin. Pidä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli mutta ainakin muutaman tunnin.
Kuorrutus:
4 dl kermaa
2 rkl kreemijauhetta
2 rkl sokeria
 muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristetuun:
Sulatettua suklaata
Värillisiä pieniä pääsiäismunia
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kreemijauhe, sekä väriaine ja sokeri. Sekoita hetki vielä vatkaimella, mutta varo ettei kermasta tule liian kovaa vaahtoa.  Levitä kuorrute kakun päälle esimerkisi lastalla. Aseta pääsiäismunat kakun päälle. Sulata suklaa ja pirskottele sitä esimerkiksi lusikalla kakun päälle. Anna kakun olla hetken kylmässä ennen tarjoilua, jotta suklaa jähmettyy. Sitten herkuttelemaan! (:
IMG_2415
-anna-

 

 

 

2 thoughts on “Pääsiäismuna kakku

Jätä kommentti