Sitruunakakku jogurttikuorrutteella

Tämä ihanan raikas kakku oli minulle aivan uusi tuttavuus. Juustokakku ilman juustoa. Koostumus on pehmeä ja raikas, sekä sitruunan kirpeys tulee hyvin esille. Ja erittäin helppo valmistaa.

IMG_2422

Pohja:

noin 10 kpl kaurakeksejä

75g voita

Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Yhdistä muruseos sulatettuun voihin ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin tässä Lékuén 15cm halkaisija silikoni irtopohjavuokaa, ihan paras! Eli kakku on aika pieni, noin 7-10 hengelle. Tuplaa määrä jos teet kakun 25cm vuokaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 10 minuutin ajan.

Täyte:

3 kananmunaa

1.5 dl sokeria

3 dl kermaa

2 sirtuunan mehu ja kuori raasteena

1 rkl lemon curd -tahnaa

1 dl vehhnäjauhoja

Sekoita kananmunat ja sokeri löysäksi vaahdoksi esim. vispilällä. Lisää kanmunat ja sekoita niiden rakenne rikki kunnolla. Lisää kerma, sirtuunamehu, raaste ja lemon curd.Siivilöi taikinaan lopuksi jauhot. Kaada taikina pohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 -45 minuuttia. Ota kakku uunista kun se on hyytynyt, mutta täyte voi tuntua vielä pehmeältä. Kakku hytyy jäähtyessään lisää. Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kuin valmistat kuorrutteen.

Kuorrute:

noin 1.5 dl maustamatonta jogurttia, mieluiten rasvapitoisuus 10%

2 rkl lemon curd -tahnaa

Sekoita jogurtti ja lemon curd. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koriste sirtuunankuori viipaleilla ja esimekiksi pensasmustikoilla. Kakku on parhaimmillaan kun sen on saanut olla jääkaapissa hetken.

IMG_2421

-anna-

 

Jätä kommentti